Derfor er riggaksjene råsterke

John Fredriksens Seadrill er vaksinert mot viruset som har rammet resten av oljebransjen. Analytiker forklarer.

John Fredriksen. Foto: Finansavisen.
Energi

Lavere oljepris, marginpress og resultatvarsler har banket ned hele verdikjeden i olje og gass hittil i år.Men ståleierne i riggsektoren fremstår som vaksinert mot viruset som har rammet resten av oljebransjen, skriver Finansavisen.John Fredriksen-dominerte Seadrill klatret til all time high på Oslo Børs mandag, etter å ha annonsert en milliardbestilling av fire nye ultradypvanns boreskip.Aksjen var oppe i 259,50 kroner, men har falt tilbake og står nå i 255,70 kroner - litt ned i dagens handel. Uansett er verdens største riggselskap priset til 120 milliarder kroner.Ordrereserver og dividende - Rigg har gått relativt bra, og selskapene er beskyttet av to ting. De har store ordrereserver, og de fleste betaler også bra med dividende.- Og den dividenden kommer, uansett om oljeprisen i år blir på 100 dollar eller ikke, sier SEB-analytiker Lukas Daul til avisen.Rater på opptil 600.000 dollar dagen for en ultradypvannsrigg sørger for komfortabel inntjening.- Ratene har flatet ut, men på veldig høye nivåer, sier Daul til Finansavisen.Les hele saken i dagens avis.

Nyheter
Børs