Analytiker: Dette skal Statoil-milliardene gå til

Statoil-analytiker Teodor Sveen Nilsen mener oljegiganten forbereder seg på noe helt spesielt.

Energi

Tidligere mandag ble det kjent at Statoil har solgt seg ned i Gullfaks, Gudrun, samt to britiske felt for totalt minst 2,65 milliarder dollar til østerrikske OMV.Swedbank First Securities tror ifølge TDN Finans at Statoil rigger seg til for å ta større jafs av Utsira og Johan Sverdrup.- Etter vår mening er det viktigste ved OMV-salget at Statoil mest sannsynlig forbereder seg på å øke sin eierandel i nøkkelområder som Utsirahøyden og Johan Sverdrup, skriver analytiker Teodor Sveen Nilsen i en oppdatering.Statoil har ifølge First mange grunner til å øke på Johan Sverdrup.Flere Sverdrup-grunner Meglerhuset peker ifølge nyhetsbyrået blant annet på at selskapet har lavere kapitalkostnad enn partnerne, at feltet kan bli et hovedområde, og at trekket ville ha vært populært blant Statoils eierinteresser.Swedbank First Securities har markedsvekt på Statoil med kursmål 145 kroner.Nordea Markets tror ifølge TDN Finans også at Statoil nå kan sette inn ressurser på enda mer attraktive prosjekter. Meglerhuset har "hold" på Statoil med kursmål 140 kroner.Statoil handles for 129,50 kroner på Oslo Børs, opp 0,7 prosent i dagens handel. De to meglerhusene ser dermed en oppside i Statoil på 8-12 prosent.Følg HegnarOnline på Facebook her!

Nyheter
Børs