Handelsbanken: - Ikke kjøp denne aksjen

Handelsbanken Capital Markets tror ikke på noen oppgang for Prosafe den nærmeste tiden.

Trader ved børsen - Foto: Scanpix
Energi

Prosafe la torsdag frem sine tall for andre kvartal, men nådde ikke helt opp til analytikernes forventninger."Etterspørselsutsiktene synes å være robust i Nordsjøen, selv om anbudsaktiviteten er mer dempet i andre halvår 2013 etter et svært aktivt førstehalvår. I Brasil og Mexico er det en rekke muligheter, men konkurransen i Brasil er hard. Tilbudssiden fortsetter å vokse og i Nordsjøen forventes det opp 85 prosent innen slutten av 2015. På verdensbasis forventes det at tilbudssiden vil vokse 60 prosent", skriver Handelsbanken Capital Markets i en rapport."Vi tror at den betydelige tilbudsveksten vil hindre høyere dag-rater og dempe utnyttelsen. Vi har kuttet våre estimater ettersom Astoria sannsynligvis vil være inaktiv frem til den starter på kontrakt i tredje kvartal 2014, og det er usannsynlig at nybygget Boreas kan fylle gapet fra levering sommeren 2014 og frem til kontraktstart i andre kvartal 2015", påpeker meglerhuset.Handelsbanken gjentar derfor sin reduce-anbefaling, med et kursmål på 55 kroner.Prosafe stiger fredag formiddag 0,09 prosent til 58,05 kroner. Aksjen har hittil i år klatret 26,48 prosent, mens den de siste tolv månedene er opp 32,30 prosent.Følg HegnarOnline på Facebook her!

Nyheter
Børs