Handelsbanken ser oppside for Statoil

Mandag ble det kjent at Statoil selger felt-andeler for milliarder. Handelsbanken ser fortsatt oppside for oljegiganten.

Foto: Scanpix
Energi

Handelsbanken Capital Markets beholder nå sin accumulate-anbefaling på Statoil.Oljegiganten faller onsdag formiddag 0,23 prosent til 128,20 kroner, og meglerhuset har et kursmål på aksjen på 138,00 kroner.Statoil meldte mandag at de har inngått en avtale med det østerrikske olje- og gasselskapet OMV om salg av felt for 2,65 milliarder dollar, tilsvarende cirka 15,65 milliarder kroner.Avtalen omfatter salg av minoritetsandeler i feltene Gullfaks og Gudrun på norsk sokkel, samt salg av Schiehallion og Rosebank, to felt på britisk sokkel hvor selskapet ikke er operatør og som ligger utenfor Statoils kjerneområder."Statoil er fortsatt forpliktet til å vokse på britisk sokkel. Selskapets produksjon fra de solgte eierandelene var i første halvår 2013 på 26.000 fat olje per dag fra Gullfaks, mens Gudrun er i rute for produksjonsoppstart i første kvartal 2014. Produksjonseffekten for Statoil er estimert til rundt 40.000 fat olje per dag i 2014 og 60.000 fat olje per dag i 2016", skriver Handelsbanken i en rapport.De påpeker også at resultat per aksje (EPS) ser ut til å bli redusert med 3,5 prosent i 2014 og cirka 6 prosent i 2015."Transaksjonen er i tråd med Statoils strategi, og på grunn av deres tidligere kommentarer forventet vi at en stor transaksjon skulle skje. Derfor er det positivt at de levere som lovet", skriver meglerhuset.Statoil-aksjen har hittil i år falt 3,04 prosent, mens den de siste tolv månedene er ned 9,25 prosent.Følg HegnarOnline på Facebook her!

Nyheter
Børs