Spår fete utbytter i Seadrill

Bare syv av 16 analytikere ser oppside i Seadrill. En av de største optimistene venter full guffe for utbyttemaskinen.

John Fredriksen. Foto: Eivind Yggeseth/Finansavisen.
Energi

16 analytikere venter at Seadrill legger frem et resultat før skatt på i snitt 1.555 millioner dollar i 2. kvartal 2013.Det går frem av estimater SME Direkt har hentet inn for TDN Finans, og vil i så fall være ned fra 597 millioner dollar i samme periode i fjor.Driftsresultatet er ventet å falle fra 483 til 460 millioner dollar, mens omsetningen ventes opp fra 1.122 til 1.139 millioner dollar.Bare syv av de 16 analytikerne har kjøpsanbefaling på Seadrill. Like mange anbefaler "hold", mens to anbefaler "selg".Spår fete utbytter Blant optimistene er Citi, som ifølge nyhetsbyrået mener Seadrill er et nøkkelkjøp og hever kursmålet fra 270 til 300 kroner.Citigroup og analytiker Ryan Kauppila tror Seadrill kan øke utbyttebetalingene med 50 prosent i løpet av 2016.- Kontantstrøm fra dagens nybyggingsprogram støtter en materiell vekst i utbyttebetalingene i 2013-2016. Gitt en gjeldsgrad på fire ganger EV (enterprise value)/EBITDA i 2016 - som er trygt innenfor selskapets låneforpliktelser, ser vi en utbytteavkastning på 12 prosent i 2016, heter det ifølge TDN Finans.Seadrill steg for øvrig 1,5 prosent til 265 kroner på Oslo Børs torsdag. Citi ser dermed en oppside på over 13 prosent.Følg HegnarOnline på Facebook her!

Nyheter
Børs