Statens solgte seismikk for 180 millioner

Interessen for mulighetene i Barentshavet og ved Jan Mayen er stor hos oljegigantene.

Foto: Scanpix Jan-Morten Bjørnbakk
Energi

Oljedirektoratet har solgt 15 pakker med seismikk fra områdene.Pakkene ble tilbudt etter at Stortinget på forsommeren sa ja til oljevirksomhet i Barentshavet sørøst. På statens regning er seismikk innhentet fra Barentshavet sørøst siden delelinjeavtalen mellom Norge og Russland slo inn i 2011. I juni tilbød Oljedirektoratet pakken til 12 millioner kroner, og hittil er 15 solgt, til blant andre Statoil, ConocoPhillips, BP, Total, Lundin, Shell, Chevron, Dong og ENI.Selskapene får prosessert 2D seismikk fra Barentshavet sørøst og fra norske havområder ved Jan Mayen fra 2011 og 2012, samt eldre reprosessert 2D seismikk fra Barentshavet sørøst som ble samlet inn i 1974 og 1976 og reprosessert i 1992. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv