- Statoil-salg synliggjør veldig høye verdier

Analytikere i Arctic Securities og ABG Sundal Collier mener Statoil har solgt for gode priser.

Trond Omdal. Foto: Iván Kverme Iván Kverme / Finansavisen
Energi

Analytikere i Arctic Securities og ABG Sundal Collier mener Statoil har fått gode priser i nedsalget av Gullfaks og Gudrun, samt salg av to britiske felt for totalt minst 2,65 milliarder dollar til østerrikske OMV.- Jeg synes det er en veldig bra pris. Det er to ganger bokførte verdier. Sammenlignbart handles Statoil på 1,3 bokførte verdier, sier John A. Olaisen i ABG til Reuters.- Det er en respons på at det er krav om å synliggjøre verdiene tidligere, sier kollega Trond Omdal i Arctic Securities.Statoil reduserer Gullfaks-eierandelen fra 70 til 51 prosent og Gudrun-andelen fra 75 til 51 prosent.- Jeg synes transaksjonen støtter at verdien av Statoils eiendeler er 170 til 180 kroner per aksje med ingen verdi på leting, sier Olaisen, som ifølge nyhetsbyrået tror få vil bry seg om bortfallet av produksjon på 40.000 fat per dag.Omdal sier til Reuters at transaksjonen generelt synliggjør "veldig høye verdier" på norsk sokkel.Følg HegnarOnline på Facebook her!

Nyheter
Børs