Oljeanalytiker Torbjørn Kjus i DNB Markets sier til TDN Finans mandag at han tror oljeprisen kan falle til 100 dollar pr fat hvis halvparten av den utestengte oljen fra Libya kommer tilbake til markedet.-Oljefatene fra Libya kan komme tilbake når som helst fordi det er ingenting som er ødelagt. Det er kun snakk om streiker og politisk diskusjon om hvor oljeinntektene skal havne hen, sier Kjus til TDN Finans.Ifølge Kjus er oljeprisen nå avhengig av utviklingen i Syria siden Syria-effekten i stor grad er tatt ut. Og analytikeren mener oljeprisen har falt tilbake til hvor den var før diskusjonen rundt kjemiske våpen i Syria startet.-Oljeprisen begynte å stige fra det nivået vi er på nå (rundt 109 dollar pr fat, red. anm.) og til nesten 117 dollar, drevet hovedsakelig av situasjonen i Syria. Prisen er nå tilbake til «start» i forhold til hvor den var når diskusjonen rundt gjengjeldelse av kjemiske våpen startet, sier Kjus til nyhetsbyrået.Han tror at prispremien knyttet til Syria i stor grad er tatt ut nå.
Akkurat nå:
Et fat Brent-olje med november-levering omsettes nå for 109,26 dollar, ned 2,18 prosent. Mens WTI-oljen faller tilbake 1,41 prosent, til 106,02 dollar pr fat.