Han vil holde igjen på oljepengebruken.- Jeg tror de rødgrønne gjør noen endringer nå som de har tapt valget. De kan komme til å legge til noen milliarder for å innfri egne løfter og gjøre handlingsrommet mindre for en ny regjering, sier Syversen til NTB.Han mener norsk økonomi er tjent med at regjeringen kniper igjen oljepengebruken og holder seg godt under handlingsregelens ramme på 4 prosent. Høyres nestleder og finanspolitiske talsmann Jan Tore Sanner er enig.- I dagens situasjon med press på kronekurs og rente vil det være uansvarlig å bruke opp mot 4 prosent, sier han.Begge advarer egne velgere og støttespillere mot å ha for høye forventninger til budsjettet for neste år, og viser til at handlingsrommet er begrenset.- Det blir endringer på budsjettet for 2014 også, men det er forskjell på et budsjett man får i fanget og et man har jobbet fram selv.