Brent-oljen med levering i november faller mandag morgen 0,78 prosent til 110,83 dollar fatet, mens WTI-oljen i øyeblikket omsettes for 106,73 dollar fatet, ned 0,75 prosent.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje med oktober-levering omsatt for 111,74 dollar fatet fredag.Prisnedgangen har sin bakgrunn i redusert frykt for militært angrep på Syria. Lørdag kom USAs utenriksminister John Kerry ifølge Bloomberg News og TDN Finans til enighet med sin russiske motpart, Sergej Lavrov, om an avtale om identifisering og destruksjon av den syriske presidenten Bashar Assads lager av kjemiske våpen.- Markedet trapper ned Syria-premien. Nyheten om en amerikansk-russiske avtalen reduserer mulighetene for en opptrapping, sier sjefanalytiker i CMC Markets i Sydney, Ric Spooner, til nyhetsbyrået.Orkanen Ingrid ventes ifølge seneste meldinger å treffe land på Mexicos østkyst mandag, med retning vekk fra Campechebukten, hvor Petroleos Mexicanos har sine to største oljefelt.