Brent-oljen med levering i oktober stiger torsdag morgen 0,17 prosent til 111,69 dollar fatet, mens WTI-oljen i øyeblikket omsettes for 107,64 dollar fatet, opp 0,07 prosent.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 111,81 dollar fatet ved børsslutt onsdag.Ifølge The Wall Street Journal og TDN Finans stiger oljeprisene torsdag svakt på bakgrunn av at oljehandlere satser på at krisen i Syria, selv om den er i en diplomatisk fase, vil kunne gi en ny kraftig prisoppgang etter den seneste tidens demping.Markedsaktører tok liten notis av en hovedsakelig negativ oljelagerrapport fra det amerikanske energidepartementet, som onsdag viste at lagrene ble redusert, men i mindre grad enn analytikere hadde ventet.Før et møte mellom USA og Russland i Geneve, skal russiske ledere ifølge nyhetsbyrået ha sendt USA en plan om å få lagt Syrias kjemiske våpen under internasjonal kontroll.- Jeg tror folk fortsatt er bekymret for Syria. Etter et fall på tre dollar pr fat, kommer det folk som sier at situasjonen ikke er løst, og at det fortsatt vil være et ustabilt marked, sier analysesjef i IAF Advisors, Kyle Cooper, til The Wall Street Journal.