Styret har full tillit til Statoil-ledelsen

Styret i Statoil ber konsernsjef Helge Lund og ledelsen følge opp og iverksette alle anbefalingene for hvordan sikkerheten kan forbedres.

Svein Rennemo - Foto: Scanpix
Energi

- Et samlet styre har full tillit til at konsernsjef og ledelse gjør det som kreves for å gjennomføre det som ligger foran oss, sa styreleder Svein Rennemo på en pressekonferanse i Oslo torsdag.Gruppen som har gransket terrorangrepet i In Amenas i januar i år kommer med hele 19 anbefalinger om forbedringer, og konkluderer med at både den indre og ytre sikkerhet ved anlegget i Algerie sviktet. Rennemo viste blant annet til at Statoil og samarbeidsselskapet ikke tok tilstrekkelig hensyn til advarsler som kom i forkant av angrepet, der 40 mennesker død. Fem av dem var nordmenn.- Styret aksepterer granskningsgruppens konklusjoner og anbefalinger, og legger disse til grunn for videre oppfølging, sa han.De foreslåtte tiltakene holdes unna offentligheten av sikkerhetshensyn. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv