Norges avtroppende statsminister er på plass i New York for å være med på sin tiende FN-hovedforsamling som norsk regjeringssjef.På møteagendaen står blant annet Tusenårsmålene, FNs plan for bekjempelse av verdens fattigdom.- Energi skal komme inn som et nytt tusenårsmål. Fordi fornybar energi er helt avgjørende for å bekjempe fattigdom, sier Stoltenberg til NTB.Stoltenberg var også med da Tusenårsmålene ble satt.- Jeg var her i år 2000 som statsminister og var med på å vedta disse målene, mimrer Stoltenberg da NTB treffer ham i storbyen.Han innrømmer at han den gangen var lite optimistisk med tanke på å nå målene, men at han 13 år senere har en helt annen oppfatning.- Målet om å halvere antall mennesker som lever i absolutt fattigdom er nådd før tiden. Det er gjort fantastiske fremskritt, sier statsministeren.I de nye tusenårsmålene som gjelder fra 2015, vil han også få inn intensivert kamp mot sykdommen polio.