DNO setter sluttstrek - godtar kjempebot fra Økokrim

- Slik markedsmanipulasjon er spesielt skadelig for tilliten til aksjemarkedet norsk næringsliv er avhengig av, sier førstestatsadvokat i Økokrim, Hans Christian Koss.

Foto: DNO

DNO International har inngått forlik med Økokrim og akseptert et redusert forelegg på 20 millioner kroner for påståtte brudd på verdipapirloven for fem år siden.Det går frem av en børsmelding fredag.Økokrim hadde tiltalt DNO for å ha unnlatt å melde om salget av 43,9 millioner aksjer til KRG (kurdiske regionale myndigheter) i oktober 2008.DNO skriver at selskapet med dette gjør slutt på serien av gjenstående konflikter da tidligere styreformann Berge Gerdt Larsen ble byttet ut av aksjonærene i juni 2011.- Markedsmanipulasjon begått av de børsnoterte selskapene selv, og deres øverste ledelse, er spesielt skadelig for den tilliten til aksjemarkedet som norsk næringsliv er avhengig av. Økokrim ser derfor alvorlig på denne type saker, noe som gjenspeiles i størrelsen på boten DNO har vedtatt, sier førstestatsadvokat i Økokrim, Hans Christian Koss.I den samme pressemeldingen står det at tidligere toppsjef Helge Eide har vedtatt et forelegg på 1,3 millioner kroner i saken.Følg HegnarOnline på Facebook her!