Eni Norge trapper opp i nord

Oljeselskapet ENI Norge åpnet mandag nye driftskontor i Hammerfest. Over 60 ansatte skal drifte Goliat-feltet, som blir det første oljeproduserende feltet i Barentshavet.

Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix.

Organisasjonen vil også få ansvar for fremtidige utbygginger i området. De nyåpnende kontorene kan i alt huse 120 ansatte, melder Eni Norge.Produksjonen på Goliat skal etter planen settes i gang i løpet av neste år.Administrerende direktør i Eni Norge, Andrea Forzoni, har stor tro på at det vil bli gjort nye olje- og gassfunn i Barentshavet. Han mener derfor at etableringen av driftskontoret i Hammerfest er avgjørende for å kunne håndtere den forventede industrielle veksten i regionen.Eni Norge har også eierskap i 17 lisenser i Barentshavet og operatørskap i ti av disse. Blant annet har selskapet 30 prosent eierandel i Johan Castberg-feltet.- Med Goliat og Johan Castberg i porteføljen har Eni Norge nå et perspektiv på flere tiår for aktivitetene i Barentshavet. Det nye driftskontoret i Hammerfest sikrer oss et solid fotfeste i en tidlig fase i denne svært lovende petroleumsregionen, sier Forzoni. (©NTB)