Spetalen kjøper mer i REC Solar - og casher litt inn

Øystein Stray Spetalen øker eksponeringen i REC Solar, men tar også litt gevinst.

Øystein Stray Spetalen. Foto: Iván Kverme/Finansavisen.

Tycoon Industrier AS, et selskap kontrollert av styremedlem Øystein Stray Spetalen, har i dag kjøpt 2.650.000 nye aksjer i REC Solar til kurs 70 kroner, fremgår det av en børsmelding.Samtidig har Tycoon Industrier solgt 1.500.000 aksjer i REC Solar til kurs 75 kroner. Dette er aksjer kjøpt i emisjonen i forrige uke og dermed realiseres det en gevinst i selskapet på 82,5 millioner kroner.Gross Management AS, et selskap tilknyttet Spetalen, har i dag kjøpt 500.000 aksjer i REC Solar til kurs 70 kroner.Etter dette eier Spetalen og tilknyttede selskaper 4.288.204 aksjer i REC Solar, tilsvarende 10,72 prosent.REC Solar stiger 6,1 prosent til 78 kroner på Oslo Børs onsdag.Det betyr at Spetalen direkte gjennom Tycoon og Ferncliff, og indirekte gjennom Gross Management, etter dagens kjøp og salg, sitter med aksjer i REC Solar til en verdi av nær 300 millioner kroner.Totalt har han da aksjer i REC Solar og REC Silicon for over 370 millioner kroner.Følg HegnarOnline på Facebook her!