Subsea 7-konkurrent skuffer

Subsea 7 falt over 3 prosent på Oslo Børs mandag. - Ingenting med Saipem å gjøre, sier Carnegies Frederik Lunde til HegnarOnline.

Frederik Lunde. Foto: Eivind Yggeseth.

Subsea 7 falt 3,2 prosent til 126,60 kroner på Oslo Børs mandag.Men analysesjef Frederik Lunde i Carnegie tror ikke aksjen falt i påvente av kvartalstallene fra Saipem, som sendte sektoren solid ned da selskapet i sommer kom med kraftige nedjusteringer av resultater og utsikter for 2013.- Aksjen falt på kommentarer fra GALP Energia om forsinkelser på Guara Lula, skriver Lunde i en e-post til HegnarOnline.Guara Lula er å finne i Santos-bassenget utenfor Brasil, der Petrobras har gjort enorme funn.Subsea 7 ble i 2011 tildelt en såkalt SURF-kontrakt på én milliard dollar, men har allerede måttet ta store avsetninger grunnet forsinkelser i prosjektet.Kan det bli snakk om ytterligere avsetninger for Subsea 7 på dette prosjektet nå?- Jeg skal ikke utelukke noe, men tror ikke en evt. forsinkelse på en måned vil medføre store kostnader. Selskapet har tatt avsetninger på 400 millioner dollar, hvilket burde dekke mye, svarer Lunde.Saipem-tallene er her Uansett - nå har iallfall Subsea 7-konkurrenten kommet med sine tall.Saipem fikk i 3. kvartal 2013 et nettoresultat på 101 millioner euro, ned fra 250 millioner euro i samme periode i fjor.Driftsresultatet kom inn på 209 millioner euro, ned fra 404 millioner euro i 3. kvartal 2012.EBITDA-resultatet falt fra 594 til 393 millioner euro, og var ventet til 413 millioner euro.Inntektene i 3. kvartal endte på 3.522 millioner euro, mot 3.549 millioner euro i samme periode i fjor.Disse var ventet til 3.560 millioner euro.Kutter i guidingen Saipem kutter i guidingen, og guider nå for helåret 2013 inntekter på rundt 12,5 milliarder euro, et nullresultat på driften og et netto tap på 300-350 millioner euro.Toppsjef Umberto Vergine karakteriserer tallene som "positive".- Jeg er fornøyd med at jobben vi gjør for å drive bedre også forbedrer vår posisjon hos kundene. Vi gjenoppbygger en bedre marginportefølje gjennom nye kontrakter vunnet siden januar 2013, og vi fortsetter å se muligheter i markedet, selv om timingen på enkelte av kontraktstildelingene fortsatt er usikker, sier han i en kommentar.Mer om tallene finner du her. Følg HegnarOnline på Facebook her!