Aker Solutions vinner Statoil-kontrakt

Aker Solutions får 10-årig Johan Sverdrup-avtale av Statoil.

Øyvind Eriksen. Foto: Scanpix
Energi

Aker Solutions ble fredag tildelt en FEED-kontrakt av Statoil. Det dreier seg om en 10-årig EPma-kontrakt (engineering services, procurement and management assistance) for utvikling av Johan Sverdrup-feltet.Kontrakten er på 650 millioner kroner pluss opsjoner.Johan Sverdrup-feltet er et av de største oljefunnene på norsk sokkel. Med en beregnet produksjonsfase på mer enn 30 år, vil Johan Sverdrup skape verdier for eierne og samfunnet utover 2050. Oljefeltet er den viktigste nye utbyggingen på norsk sokkel, og dette er den første kontrakten for forprosjektering (FEED) som er tildelt i første fase av utbyggingen.? Med denne tildelingen markerer vi starten på en ny fase i det området av Nordsjøen hvor vår historie på norsk sokkel startet. Verdiskapingen fra Johan Sverdrup-feltet vil bli betydelig for rettighetshaverne og for det norske samfunnet. I tillegg vil det bidra med betydelig aktivitet for olje- og gassindustrien - inkludert leverandørindustrien, sier Øystein Michelsen, Statoils konserndirektør for utvikling og produksjon i Norge.Du finner flere detaljer i meldingen fra Aker Solutions

Nyheter
Børs