- Det er negativt for seismikkselskapene

Analytiker mener det er greit at seismikkselskapene på Oslo Børs faller etter fransk resultatvarsel.

Foto: PGS
Energi

Det franske seismikkselskapet CGG stuper15 prosent etter et resultatvarsel. Selskapet viser til vanskelige markedsforhold som resulterer i utsatte og forsinkede prosjekter.De norske seismikkselskapene dras også ned. Eksempelvis er PGS ned 4,8 prosent til 65 kroner.- I sum så er det som kommer fra CGG negativt for seismikkselskapene. At kursene faller på andre seismikkaksjer er greit, sier analytiker Eivind Tønnessen i Swedbank First Securities til Reuters.Han sier at man får bekreftet det som også Schlumberger har sagt tidligere, om usikkerhet i fjerde kvartal rundt multiklientsalg.PGS avholder forøvrig sin årlige kapitalmarkedsdag onsdag.- (..) Jeg tror man priser inn for mye nedside, men det får vi se litt på i morgen, sier Tønnessen.

Nyheter
Børs