Statoil skal lete etter olje på Grønland

Statoil er tildelt en leteblokk i havet nordøst for Grønland i et uutforsket område, sammen med partnerne ConocoPhillips og Nunaoil. Statoil blir operatør for blokken.

Statoil.jpg
Energi

Statoil vil ha en andel på 52,5 prosent i blokk 6, som leteblokken heter. ConocoPhillips vil ha 35 prosent og Nunaoil vil ha 12,5 prosent.- Vi har vært til stede på Grønland siden slutten av 1980-tallet og vi har kontinuerlig bygget erfaring og forståelse. Vi har en stegvis tilnærming til Arktis, som bygger på mer enn 30 års erfaring fra tøffe værforhold på norsk sokkel og andre arktiske og subarktiske områder, sier landsjef for Grønland og Færøyene i Statoil, Runi M. Hansen.Lisensen har en leieperiode på 16 år. Første del av arbeidet er innhenting av seismikk, hvor en først etter dette vil ta beslutninger om videre arbeid. Statoil har utført både kjerneboring og vitenskapelig arbeid i dette området tidligere for å bygge forståelse av de operasjonelle forholdene.Dette er ikke første gang Statoil leter etter olje på Grønland. På 1990-tallet boret Statoil en letebrønn i Fylla-området vest for Grønland, men selskapet leverte tilbake lisensen i 2002. Statoil er også partner i tre lisenser i Baffin-bukta vest for Grønland. (©NTB)

Nyheter
Børs