Statoil trekker ut ansatte fra Libya

På grunn av den spente situasjonen i Libya trekker Statoil ut alle utlendinger og beholder kun sine lokalt ansatte. Statoil skal frykte kidnappinger.

Helge Lund. Foto: Øyvind Hagen/Statoil ASA.
Energi

- Vi har trukket ut tre utenlandske ansatte fra Libya, blant dem nordmenn. Det skyldes at utviklingen av situasjonen i Libya er bekymringsfull, sier Knut Rostad, talsmann for internasjonale operasjoner i Statoil til Dagens Næringsliv.Uroen i Libya de siste månedene har utviklet seg i en alvorlig retning med kidnappinger av sentrale politikere, militsgrupper som herjer og oljefelt som stenges.- Vi følger situasjonen nøye og gjør våre vurderinger av sikkerheten fortløpende. For øyeblikket mener vi det er riktig å være i Libya, og vi kan inntil videre ivareta våre forpliktelser med redusert bemanning, sier Rostad.Fra før har selskaper som ExxonMobil og Royal Dutch Shell trukket seg helt ut av landet. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv