Bayerngas inngår betydelig avtale med Cegal

Bayerngas har valgt Cegal som partner for sine IT-driftsløsninger i Norge.

Administrerende direktør Svein Torgersen (t.v.) og regionsdirektør i Oslo, Pål-Amund Mathiesen. Foto: Cegal
Energi

Bayerngas har valgt Cegal som partner for sine IT-driftsløsninger i Norge. Avtalen har en varighet på fem år, pluss inntil to års opsjon om forlengelse. Den vil med full utnyttelse av begge opsjonsår ha en verdi på i overkant av 100 millioner kroner, fremgår det av en børsmelding.It-selskapet Cegal har det siste året hatt en betydelig vekst. Veksten , og den vil fortsette i 2014. Avtalen med Bayerngas er et godt bidrag for å sikre dette. Det er en av de større avtalene selskapet har inngått, og den største i Oslo-regionen.- Vi har gjennom år bygget opp et av de fremste IT-drifts- og kompetansemiljøene for petroleumsindustrien i Stavanger. Nå er vi i ferd med å bygge opp et lignende miljø i Oslo, slik at vi har nærhet til de selskapene som har hovedbasen sin der, sier administrerende direktør Svein Torgersen i Cegal i meldingen.- Blant flere gode IT-leverandører valgte vi Cegal som samarbeidspartner innen leveranse av IT drifts-tjenester. Bayerngas har erfaring fra flere leverandører av IT-tjenester, og etter en omfattende evaluering fremhevet Cegal seg denne gang som den mest innovative leverandøren av IT-tjenester for olje- og gassindustrien. En viktig faktor for oss var at Cegal har en overordnet forståelse for det petro-tekniske fagområdet, sier CFO Hilde Boysen i Bayerngas.Cegal skal levere fullskala driftsløsninger til selskapet. Totalt vil Cegal ha driftsansvaret for mer enn 100 applikasjoner- Våre forventninger til Cegal er en partner som gir oss et stabilt driftsmiljø, er en proaktiv samarbeidspartner og etablerer gode samarbeidsformer med våre 3. parts-leverandører for å oppnå optimal utnyttelse av vår applikasjonsportefølje, sier Boysen.Cegal har det siste året økt antall medarbeidere med mer enn 50 prosent, fra 125 til 195 medarbeidere. I samme periode har omsetningen økt med mer enn 60 prosent fra 190 til godt over 300 millioner kroner.

Nyheter
Næringsliv