Dette forventer analytikerne av Statoil

32 analytikere deler sine forventninger til oljeselskapet.

Helge Lund. Foto: Øyvind Hagen/Statoil ASA.
Energi

Statoil har fredag publisert konsensusestimater, samlet inn fra analytikerne som følger Statoil, før oljeselskapet presenterer tall for 4. kvartal 7. februar.Dataene er samlet inn de siste ukene, og 32 analytikere har deltatt, både fra Norge og internasjonalt.Av oversikten går det frem at analytikerne venter et justert resultat før skatt på 44 milliarder kroner i 4. kvartal og et justert resultat etter skatt på 12,8 milliarder kroner.Statoil hadde i 3. kvartal et resultatet før skatt på 38,9 milliarder kroner, sammenlignet med 43,9 milliarder kroner året før.Resultat etter skatt endte på 13,7 milliarder kroner i 3. kvartal, mot 14,5 milliarder kroner i samme periode året før.Videre venter analytikerne i 4. kvartal en produksjon på 1969 millioner fat oljeekvivalenter per dag.Her kan du se hele oversikten!

Nyheter
Næringsliv