Elkem Solar gjenopptar arbeidet

Elkem Solar har besluttet å gjenoppta solsilisiumproduksjonen i Kristiansand etter to års stans.

Elkem i Kristiansand. Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix
Energi

Elkem Solar har besluttet å gjenoppta solsilisiumproduksjonen i Kristiansand etter to års stans.Elkem Solar ser etter nye medarbeidere etter at selskapet har bestemt at produksjonen av solsilisium skal gjenopptas med umiddelbar virkning i Kristiansand. Fabrikken har ikke har full produksjon siden 2011, men tirsdag kunne verkssjef Geir Ausland informere de ansatte at prisutviklingen og den økte etterspørselen etter solsilisium gjør at Elkem Solar igjen satser for fullt.- Solindustrien har det siste året vært gjennom en utfordrende periode med voksesmerter. Det ble bygd opp stor overkapasitet i bransjen og produksjonen måtte tilpasses etterspørselen. Det ser ut til at denne fasen er over, sier administrerende direktør Inge Grubben-Strømnes i en pressemelding.Fabrikken i Kristiansand ble etablert i 2009 og teller i dag om lag 200 ansatte. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv