Statfjord C-plattformen ute av drift

Statfjord C-plattformen i Nordsjøen er fortsatt ute av drift etter at det ble oppdaget en oljelekkasje natt til søndag.

Statfjord C. Foto: Harald Pettersen/Statoil.
Energi

Hele mannskapet på 270 personer ble mønstret til livbåtene da oljelekkasjen ble oppdaget. Lekkasjen ble lokalisert og stanset, og de ansatte kunne etter kort tid gå tilbake til boligmodulen.Lekkasjen gjør imidlertid at plattformen fortsatt er stengt, skriver Stavanger Aftenblad.- Utslippet skyldtes at en trykkløs lås i en tank på kjellerdekket ikke fungerte slik den skal. Nå undersøker vi årsaken til det, og er i gang med en egen gransking av hendelsen, sier informasjonssjef Morten Eek.Ifølge Statoil har selskapet varslet myndighetene om at utslippet til sjø er på maksimalt 32 kubikkmeter med såkalt stabilisert olje. Dette er olje som har gått gjennom prosesseringsanlegget på plattformen.Morten Eek opplyser at produksjonen ikke blir tatt opp igjen før tanken på kjellerdekket som skal samle opp dreneringsvæske, fungerer som den skal. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv