- REC var overpriset, selv før dagens rally

Carnegie sliter med å se triggerne i REC Silicon. Og gjorde det allerede før dagens Kina-avtale.

REC Silicons fabrikk i Moses Lake, Washington, USA. Foto: REC Silicon.

REC Silicon smeller opp 21,3 prosent til 4,38 kroner på Oslo Børs onsdag, etter meldingen om et joint venture i Kina.Analytikerne er oppmuntret, og Danske Markets og Carnegie mener ifølge TDN Finans selskapet sikrer seg tilgang til et meget viktig marked.- Det er veldig positivt at REC Silicon tar initiativ til å ekspandere i Kina, hvor flesteparten av kundene er, sier Danske-analytiker André Baustad Benonisen.- Det er viktig at selskapet bygger ny kapasitet i nærheten av kjernemarkedene hvis det skal beholde dagens posisjon som kostnadsledende, fortsetter han, og trekker også frem Japan og Taiwan.Benonisen tror ifølge nyhetsbyrået timingen er god.- Tror en på høyere silisiumspriser, burde dette være et bra businesscase, sier han.- Overpriset, selv før Kina-nyhet Etter dagens knalloppgang argumenterer Carnegie ifølge TDN Finans for at markedet allerede har tatt høyde for at fabrikken kommer på plass.Meglerhuset understreker at de anså REC Silicon som overpriset, selv før dagens transaksjon.Carnegie sliter ifølge nyhetsbyrået med å se flere triggere i det korte bildet, med mindre silisiumprisene stiger godt over 25 dollar kiloen.Og dit er det fortsatt et lite stykke å gå, viser dagens prisoppdatering.Følg HegnarOnline på Facebook her!