Oljeministeren: Områdene i nord blir viktigere

Til tross for kostnadsbekymringer og bom i jakten på tilleggsressurser til Johan Castberg: Oljeminister Tord Lien (Frp) har tro på en stor petroframtid i Barentshavet.

Olje- og energiminister Tord Lien (Frp). Foto: NTB scanpix.
Energi

- Områdene lengst i nord er viktige allerede, og kommer til å bli enda viktigere i årene som kommer, sier Tord Lien til NTB.Tirsdag møter han en samlet oljebransje i Hammerfest når han åpner Barentshavkonferansen. Det er første gang han besøker Finnmark som oljeminister.- Det gleder jeg meg til. Barentshavet er i ferd med å bli viktigere for norsk sokkel, og da er det ikke unaturlig at også Barentshavkonferansen blir en tung og viktig møteplass, sier Lien.Barentshav-bonanza Etter at Statoil for tre år siden skjøt blink og gjorde funn av olje på Skrugard og Havis (nå Johan Castberg) har interessen for Barentshavet eksplodert. I den neste konsesjonsrunden åpnes jomfruelig territorium inn mot Russland i Barentshavet Sørøst.Da selskapenes nominasjoner til 23. runde ble kjent tidligere i vinter, ble 140 blokker i Barentshavet og 20 blokker i Norskehavet nominert. Oljeminister Tord Lien har svart med å utlyse 54 blokker i Barentshavet og sju i Norskehavet. Interessen ser ut til å være størst rundt Johan Castberg, Hoop helt i nord og de nye norske områdene i Barentshavets Sørøst.

Nyheter
Næringsliv