USA planlegger kutt av metangass fra oljefelt

Det hvite hus opplyste fredag at nye tiltak skal vurderes for å redusere utslippene av metangass fra olje- og gassindustrien.

Barack Obama. AP Photo
Energi

Fra før er det bestemt at nye regler for å redusere utslipp og avbrenning fra olje- og gassbrønner på offentlig land skal iverksettes senere i år.Det amerikanske miljødirektoratet EPA skal i løpet av året undersøke om det er behov for ytterligere reguleringer for å redusere utslippene av metan i henhold til USAs lov om ren luft, ifølge Dan Utech, som er president Barack Obamas nærmeste rådgiver på klima- og miljøsaker.Dersom det blir nødvendig med nye reguleringer, blir de iverksatt før Obama går av som president mot slutten av 2016, sier Utech.Reduksjonen av utslippene av den kraftige drivhusgassen metan er et viktig ledd i Obamas plan mot klimaendringer.Selv om Kongressen ikke går med på nye store kutt, har presidenten likevel fullmakt til å innføre nye reguleringer innenfor embetsverket. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv