Analytikere er imponert over størrelsen på Aker Solutions-kontrakten for undervannsproduksjonssystemet til Totals Kaombo-prosjekt utenfor Angola.Det fremgår av analyseoppdateringer tirsdag, ifølge TDN Finans.
- Det er kjempebra. Det er (..) den største kontrakten Aker Solutions har fått. Kontrakten er mer enn dobbelt så stor som jeg ventet. Det var antydet en lavere kontraktsverdi, sier analysesjef Frederik Lunde i Carnegie til DN.no. fått gigantkontrakt
Han påpeker at selskapet med dette sikrer vekst for subsea-området de kommende årene selv om markedet «tørker inn».Nordea-analytiker Anne Schult Ulriksen skriver på sin side at «kontraktsverdien er mer enn 50 prosent større enn vi ventet, og det dobbelte av hva markedet ventet».Hun anslår at kontrakten tilsvarer en verdi på rundt 2,50 kroner/aksjen, men at kursen vil stige mer på at kontrakten nå bekreftes, det høyere volumet, og at det bedrer book/bill-graden for første kvartal.Hun tror videre at marginen er «akseptabel», og viser blant annet til at de kan nyte godt av noe av teknologien og kompetansen knyttet til Moho Nord-prosjektet.Tidligere i dag skrev Hegnar.no at Aker Solutions har fra Total. Aksjen er i skrivende stund opp 6 prosent og kniver med det om å være dagens vinner.