- Mange har trodd at dette vil ta lang tid i Kina, men nå skjer det raskt.Det sier investeringsdirektør i SEB Wealth Management, Lars-Henrik Røren, i dagens Finansavisen.Han påpeker at Kinas energibehov ikke er noen hemmelighet, men at det tvinger seg frem et parallelt behov - bedre luftkvalitet i byene. Dermed er landet motivert til å kopiere USAs skifergassrevolusjon.Så langt har kritikerne lenge ment at forholdene ikke ligger til rette for storstilt produksjon til tross for at Kina sitter på verdens største skifergassressurser. Nå ser det imidlertid ut til at dette vil endre seg.Nylig meldte det statlige oljeselskapet Sinopec om et gjennombrudd, da det kunngjorde at deres første skifergass-felt har kommet i produksjon tidligere enn planlagt.- Feltet alene ventes å nå Kinas samlede skifergassmålsetning innen 2015, og innen 2017 vil produksjonen videre dobles, sier Røren og fortsetter:- Min påstand er at de offisielle målene om en samlet kinesisk produksjon på 5 milliarder kubikkmeter i 2015 og 100 milliarder kubikkmeter i 2020 vil overgås.Til sammenligning var den norske gassproduksjonen i 2013 på drøye 100 milliarder kubikkmeter.