Deutsche Bank ser flere utfordringer for Kina hvis landet skal nå målet om å installere 14 gw solcellekapasitet i løpet av 2014.Det skriver den tyske storbankens meglerhus tirsdag, ifølge TDN Finans.Den tyske banken fremhever vanskeligheter rundt prosjektfinansiering som en av hovedårsakene, hvor eksempelvis lån fra China Development Bank kun er tilgjengelig etter vellykket tilkobling til strømnettet.Videre viser de til diverse implementeringsutfordringer i Kina, som tariffer, motpartrisiko og å finne passende tak for installasjon, samt nettverksbegrensninger og forsinkede subsidier.
Solaksjene REC Solar og REC Silicon har en tøff dag i dagens handel, hvor de to faller henholdsvis 4,5 til og 4,7 prosent. REC Silicon er dagens fjerde mest omsatte aksje, mens navnebroren også befinner seg blant de ti mest omsatte aksjene denne tirsdagen.Tidligere tirsdag skrev Hegnar.no om hvordan storaksjonærer på det betydelige fallet den siste tiden.Forrige uke var Carnegie-analytiker, Preben Rasch-Olsen, gjest hos HegnarTV. Her .- Det er jo en overprising av en helt annen verden. Det er jo helt tøysete. Den skal ned, sa Rasch-Olsen.