Opp mot 1.400 Statoil-stillinger i fare

Statoil varsler at opptil 1.400 stillinger står på spill de neste årene når selskapet skal effektiviseres.

Statoil, Forus. Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix
Energi

Statoil skal effektiviseres og kostnadene skal ned. Mandag ble de ansatte varslet om store endringer i bemanningsfunksjonene i olje- og gasselskapet, skriver Stavanger Aftenblad.Selskapets ledelse estimerer at opp mot 1.400 stillinger er i spill og kan ikke utelukke at det kan bli enda flere. De ansatte må også forberede seg på endringer i sin jobbhverdag.Ifølge Jannik Lindbæk, leder for Statoils avdeling for medierelasjoner, har det blitt jobbet med planen om nye Statoil i halvannet år. Han sier selskapets tidsplan for de 25 forskjellige omstillingsprosjektene er satt til 2016.Han utelukker ikke at det kan gå mot oppsigelser, men at de skal gjøre hva de kan for å unngå dette.– Selskapet har årlige, naturlige avganger på mellom 800-1.000 stillinger. Det gir selskapet et stort, internt stillingsmarked, sier Lindbæk. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv