Administrasjonen til USAs president Barack Obama legger til rette for første eksport av uraffinert amerikansk olje siden forbudet mot salg til utlandet ble innført for rundt 40 år siden, skriver The Wall Street Journal onsdag, ifølge TDN Finans. Skipninger av ultralett olje, klassifisert som kondensat, som kjøpere vil kunne raffinere til bensin, jetfuel og diesel vil kunne begynne så tidlig som i august. Volumene vil være små, sier personer med kjennskap til saken.Eksporttillatelsen gjelder olje fra Pioneer Natural Resources' og Enterprise Products Partners' skiferoljefelt Eagle Ford i Texas. Handelsdepartementet arbeider med føderale retningslinjer som vil gjøre det enda lettere for selskaper å selge olje utenlands, skriver WSJ.I henhold til lover som ble vedtatt etter det arabiske produsentlandenes oljeembargo i begynnelsen av 1970-årene, kan amerikanske selskaper eksportere raffinerte produkter som bensin og diesel, men ikke selve oljen - med unntak for spesielle omstendigheter som krever en særskilt lisens.