De sentrale myndighetene i Irak har fått en amerikansk rettskjennelse til å beslaglegge den kurdiske, angivelig ulovlig eksporterte oljen i tankskipet «United Kalarvta» som ligger ankret utenfor Texas, skriver Bloomberg tirsdag, ifølge TDN Finans.Ifølge Carl Larry i Oil Outlooks & Opinions vil det, hvis et amerikansk raffineri tar levering av den aktuelle oljen, sende et signal til resten av verden om at det er greit å drive handel med De kurdiske regionale myndighetene i Nord-Irak (KRG).- Det åpner døren for en slags oppløsning i regionen, hvor man vil kunne få et separat Kurdistan og Irak. Det vil definitivt skape splittelse, og flere folk vil anerkjenne og respektere det, sier han til Bloomberg News.Tidligere i dag skrev Hegnar.no at analytiker i Arctic Securities mente nyheten om at kurdisk olje hadde ankommet Texas å være «».DNO-aksjen åpnet før opp i dagens handel men blir nå omsatt ned 0,83 prosent til 21,62 kroner. Kjøperen av den kurdiske oljen som for øyeblikket ligger i tankskipet «United Kalarvta» utenfor Galveston, Texas er et selskap som heter Tamalay Trading, registrert på De britiske jomfruøyene.Det melder CNBC tirsdag, som har sett dokumenter som angivelig beviser hvem kjøperen er.