Kinas eksport innen solenergi økte med 18 prosent til 7,42 milliarder dollar i årets første halvdel, målt mot samme periode i fjor.Det kom ifølge TDN Finans frem under en pressekonferanse med generalsekretæren for Kinas næringsråd for import og eksport av elektroniske produkter, Sun Guangbin, onsdag.
Asia stod dermed for 51 prosent av den totale eksporten i første halvår, foran Europa og Nord-Amerika.REC Silicon stiger 1,6 prosent til 3,56 kroner torsdag ettermiddag, mens REC Solar er opp 1,15 prosent til 83,75 kroner.
Guangbin venter imidlertid at eksporten til USA vil avta for resten av 2014 grunnet nye tariffer pålagt av amerikanske myndigheter.Generalsekretæren venter også en global økning av solenergi-installeringer til 46 gigawatt 2014, sammenlignet med 38 gigawatt i 2013, skriver TDN.