Den brasilianske børsen, Ibovespa, stiger mer enn stort sett alle andre børser i verden tirsdag. Rykter om at nåværende president, Dilma Rousseff, vil bli byttet ut bidrar til oppgangen, skriver Bloomberg. For som i Norge, så er et statlige oljeselskap, Petrobras, en av de største pådriverne til børsen. Og når oljegiganten stiger over 4 prosent bidrar det til en bredere oppgang.
Deler av oppgangen forklares med at investorer gambler på at Rousseff, som er representant for arbeiderpartiet, vil bli byttet ut med en mer forretningsvennlig representant - hvilket kan bety mindre statlig innblanding i Petrobra
s. - Det eksisterer rykter om at den neste meningsmålingen, som vil bli offentliggjort neste uke, vil vise økt oppslutning til Rousseffs rivaler som følge av at Brasils tap i VM, uttaler en trader på telefon fra Sao Paulo til Bloomberg. - Valget kommer til å bli hovedfokus for investorer nå, og fall for Rousseff i meningsmålinger, sier en annen trader i Curitiba. Spekulasjoner om at Rousseff, som har sittet ved roret mens Brasil har opplevd den svakeste veksten på to tiår, stadig mister støtte har bidratt til å løfte den brasilianske valutaen nesten 7 prosent i 2014. I tillegg til overnevnte scenario har også Goldman Sachs rykket ut og sagt at Petrobras er deres favoritt blant Latin-Amerikanske energiselskaper.