Statoil-sjef Helge Lund feirer ti år i sjefsstolen neste måned. Sterk kurs­oppgang i år berger en avkastning på linje med snittet av konkurrentene, skriver DN.- Vi har forsøkt å rendyrke Statoil i større grad inn mot det som jeg mener vi er best på, sier konsernsjef Helge Lund i Statoil i anledning tiårsjubileet.Men han får bare terningskast tre fra hovedtillitsvalgt Bjørn Asle Teige i Safe, etter kostnadskuttene som kom i fjor.– Vi har vært kritiske til flere av disse grepene, og gir ham terningkast tre, sier hovedtillitsvalgt Bjørn Asle Teige i fagforeningen Safe i Statoil til avisen.Statoil er gjennomsnittlig sammenlignet med konkurrentene og leverer en årlig totalavkastning på 13,2 prosent. Hovedindeksen på Oslo Børs har i samme periode gitt en årlig avkastning på 12,3 prosent, ett prosentpoeng under Statoil, skriver avisen.