– Bevegelsene i markedet er nok i stor grad drevet mye av psykologi. Det er ingen av dagens nyheter som tyder på at det er mer sannsynlig nå enn før at DNO vil miste anlegget, sier Carnegie-analytiker Kjetil Bakken til DN. Torsdag falt aksjen nesten 10 prosent til 16,6 kroner - Bakken tror aksjen skal tilbake over 20-tallet. – Selskapet er verdt mye mer enn dagens markedspris, men når konflikten er over og aksjekursen vil stige til mer riktige nivåer er vanskelig å spå, sier han.
Liten verdi uten eiendeler
Analytiker i Arctic Securities, Christian Yggeseth, mener at markedet ikke reagerte feil torsdag.  – Med tanke på at DNO-aksjen er verd tre-fire kroner uten eiendelene i Irak, synes jeg ikke markedet reagerer for sterkt på disse nyhetene. Markedet priser inn sannsynligheten for at selskapet mister eiendelene sine som følge av urolighetene i området, og den sannsynligheten har nå økt, sier Yggeseth til DN.Han tror imidlertid at den økte spenningen i området vil fremtvinge en internasjonal respons som igjen vil forhindre at DNO mister kontrollen over sine anlegg.DNO-aksjen har falt over 20 prosent den siste uken på nyheter om at den kurdiske Peshmergastyrken har blitt drevet tilbake fra flere byer av islamistiske militanter.