Genel: - Tawke er trygt

Genel Energy oppdaterer markedet etter uroen i regionen.

In this May 31, 2009 file photo, an employee works at Tawke oil fields in the semiautonomous Kurdish region in northern Iraq. Iraq's Kurds pushed the central government on Tuesday to recognize oil contracts they signed with international companies by insisting the self-ruled region will not resume exports until Baghdad recognizes the deals. (AP Photo/Hadi Mizban, File)
Energi
Tawke-feltet, hvor DNO har eierinteresser, og Taq Taq-feltet i den kurdiske delen av Nord-Irak er trygt og sikkert, melder, ifølge TDN Finans.Genel opplyser at driften ikke er påvirket, og at samlet gjennomsnittlig produksjon fra begge felt var rundt 230.000 fat olje pr dag denne uken.«Vi forblir sikre på De kurdiske regionale myndighetenes evne til å opprettholde territoriell integritet for både den kurdiske regionen i Nord-Irak og oljeinfrastrukturen», heter det.DNO-aksjen falt de fire første dagene denne uken nær 20 prosent, men er i dag opp 7 prosent og dermed dagens vinner så langt.