Hermanrud er bull på REC — ser solid oppside

REC Silicon faller kraftig på Kina-skatt. Swedbank-strateg Peter Hermanrud mener det er en god kjøpsmulighet.

Energi

Kina strammer nå til reglene på silisiumimport etter at produsenter utnyttet en fordel til å unngå importgebyrer.Det melder Bloomberg fredag.Hermanrud: Sterk kjøpSwedbank og sjefstrateg Peter Hermanrud mener dette gir en god kjøpsmulighet, og svarer med å anbefale sterk kjøp av REC Silicon. Kursmålet er satt til 4,50 kroner, går det ifølge TDN Finans frem av en rapport.Nå faller REC Silicon 8,0 prosent til 3,20 kroner i fredagens handel, og Hermanrud understreker at den potensielle effekten av innstramningen er alvorlig.Likevel tror han situasjonen før eller siden vil bli løst, og kursfallet er ifølge sjefstrategen en god kjøpsmulighet, da dette vil ha begrenset effekt på inntjeningen til selskapet, melder nyhetsbyrået videre.Hermanrud ser altså en oppside på 40 prosent i REC Silicon på dagens nivåer.- Frem til det vil REC lide TDN viser også til en oppdatering fra Carnegie, sendt ut før børsåpning, der Kinas innstramning karakteriseres som en motreaksjon på kinesiske moduler fra USA tidligere i år. Ifølge meglerhuset blir konsekvensene av situasjonen at REC Silicons kunder i Kina må betale en importskatt på 57 prosent.- Dette kan føre til at hele importskatten kan forsvinne om de to landene klarer å avslutte krigen om solutstyr. Frem til det vil REC lide, og kan bli nødt til å legge ned kapasiteten i 2. halvår 2014, skrev Carnegie ifølge nyhetsbyrået. Følg Hegnar.no på Facebook her!