Meglerhus hever Fredriksen-aksje

RS Platou er mer positive til Archer.

Energi

RS Platou Markets høyner sitt kursmål på Archer-aksjen fra 2,25 dollar til 2,40 dollar. Meglerhuset gjentar sin kjøpsanbefaling, viser en oppdatering fra meglerhuset mandag, ifølge TDN Finans.«Archer leverte et sterkt resultat for andre kvartal, og slo konsensusestimatene på topplinjen og ebitda. I tillegg presenterte ledelsen en positiv guiding for marginøkning i Nord-Amerika», skriver RS Platou Markets-analytiker Turner Holm.Holm oppjusterer sitt ebitda-estimat for tredje kvartal fra 57 til 60,6 millioner dollar drevet av høyere aktivitet i Nord-Amerika og en rask vekst i «Oiltools». I tillegg oppjusteres ebitda-estimatet for 2015 med fem prosent.«Konsernsjef David King venter at marginene i Nord-Amerika vil være rundt 15 prosent innen midten av 2015, drevet av bedre effektivitet og moderat prisbedring. Mye av Archers marginøkning er selskapsspesifikt, og dersom det blir en bred prisøkning ser vi en ytterligere økning i våre estimater», heter det i oppdateringen.Archer-aksjen blir i skrivede stund omsatt opp 2,7 prosent til 10 kroner. Det siste året er aksjen opp 65 prosent.