Meglerhus oppgraderer Statoil

Analytikere i Swedbank finner verdsettelsen av oljeselskapet mindre utfordrende.

Foto; HegnarTV
Energi

Swedbank oppgraderer Statoil-aksjen fra reduser til nøytral etter aksjekursen har nådd meglerhusets kursmål på 175 kroner, skriver analytiker Teodor Sveen Nilsen og Dan Erik Glover i Swedbank i en oppdatering onsdag, ifølge TDN Finans. «Oppsiden til NAV har økt betydelig, og vi finner den nåværende verdsettelsen mindre utfordrende enn tidligere», heter det.Swedbank-analytikerne anser samtidig ikke at potensielle sanksjoner i Russland er noe problem for Statoil:«I andre kvartal 2014 produserte Statoil 10.000 fat oljeekvivalenter pr dag i Russland, eller rundt 0,5 prosent av selskapet totale produksjon. Rundt 0,3 prosent av selskapets totale verdi er i Russland, som betyr at Statoil har minimal eksponering til mulige sanksjoner», heter det.