Pemex blir hovedaktør i Mexico

Første lisensrunde blir offentliggjort mellom mai og september 2015.

AP Photo/Dario Lopez-Mills
Energi

Meksikanske myndigheter tildelte Pemex brorparten av sin arealtildeling da nasjonens oljeindustri åpnet for privat deltakelse, skriver Upstream onsdag, ifølge TDN Finans.Tildelingen gjør Pemex til største aktør i markedet selv om det statseide selskapet nå mister sin monopolstatus.Landets første lisensrunde vil imidlertid bli offentliggjort mellom mai og september neste år og vil inkludere en rekke muligheter innen skifer, dyptvann, gruntvann, tung olje og Chicontepec-område.- Pemex vil bli en sentral aktør i ekspansjonen av nasjonens oljeindustri, som er det primære formålet med den nye energireformen, sier konsernsjef Emilio Lozoya i Pemex, ifølge Upstream.Målet til meksikanske myndigheter er, ifølge Upstream, å tiltrekke seg investeringer på 8,5 milliarder dollar pr år i de første årene, noe som kan øke til 12,6 milliarder dollar når investeringer fra tredjeparter inkluderes.