SEB-analytiker: - Selg disse aksjene

SEB-analytiker Terje Fatnes anbefaler salg av blant annet Seadrill, Subsea 7 og Aker Solutions.

Energi

SEB ser flat utvikling i lete- og produksjonsinvesteringene i 2014 og 2015 til oljeselskapene. Meglerhuset tror dette særlig vil ramme seismikk- og boremarkedet og anbefaler salg av Seadrill, Subsea 7 og Aker Solutions, skriver analytiker Terje Fatnes i SEB i en oppdatering fredag, ifølge TDN Finans.«Vi går inn i en periode med svak organisk oppstrøminvesteringsvekst», skriver Fatnes, som venter flat vekst i 2014 og nedgang på to prosent i 2015.Fatnes viser til at oljeselskapenes budsjetter for leteinvesteringer er nede åtte prosent i 2014 og fire prosent i 2015.«Den store nedrevideringen i leteinvesteringer vil trolig ha størst påvirkning på seismikk- og boremarkedet. Vi er også bekymret for den høye kapasitetsveksten innen visse tjenestesektorer, spesielt offshore-boremarkedet», skriver Fatnes.SEB-analytikeren har salgsanbefaling på Seadrill, Subsea 7 og Aker Solutions, men han synes BW Offshore og Archer er attraktive.