Tror på oppkjøp av Røkke-selskap

Det er på mange måter logisk at American Shipping Company blir svelget, sier sjefen i selskapet.

Foto: Faksimile www.americanshippingco.com
Energi

– På mange måter er det god logikk i en sammenslåing. Men det finnes flere alternativer som vi arbeider med, vi sitter ikke og venter på hva OSG vil gjøre, sier administrerende direktør Dag Fasmer Wittusen i American Shipping Company til DN, og fortsetter: – Ut fra det positive ratebildet for skip som drives i dette shippingsegmentet, de solide kapitalmarkedene og investorinteressen har vi flere løp på gang. Ifølge en fersk analyse av Overseas Shipholding Group (OSG), skrevet av den amerikanske investeringsbanken Imperial Capital, vil det være logisk at OSG overtar American Shipping Company. OSG har hatt beskyttelse mot sine kreditorer i medhold av Chapter 11-lovgivningen, men er nå ute av denne ordningen og har skaffet ny finansiering. Ifølge banken kan er oppkjøp hvor hver American-aksje prises til 70 kroner, mot dagens 46,80 kroner, rettferdiggjøres.