Advarer om oljeprisfall

Kan komme helt ned på 90 dollar fatet, mener Barclays-analytiker.

Publisert 10. sep. 2014 kl. 07.33
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 182 ord
Plattform - Foto: Scanpix
Oljeprisen kan falle til 90 dollar fatet hvis ikke ­Saudi-Arabia reduserer produksjonen, advarer Barclays oljeanalytiker Miswin Mahesh, overfor DN.- Folk løper ikke for å investere, sier han til avisen.Onsdag morgen er prisen på et fat nordsjøolje nede i 99,36 dollar. Oljeprisfallet som har kommet den siste tiden skyldes ifølge Mahesh i hovedsak mer olje i markedet fra USA og Saudi-Arabia, samt lavere etterspørsel.
- Spørsmålet er hvor raskt Saudi-Arabia kutter i produksjonen. Hvis det ikke skjer noe den neste måneden, kan oljeprisen falle til 90 dollar fatet, sier han til DN.
Analytiker Thina M. Saltvedt i Nordea tror imidlertid at prisen vil stabilisere seg i overkant av 100 dollar fatet i løpet av et par måneder.- Det skal ikke så mye til før noen av de dyreste prosjektene blir ulønnsomme. Skulle oljeprisen falle til 90 dollar fatet for en lengre periode vil det legge enda mer press på oljeselskapene. Det har vært en voldsom boom-periode der kostnadene har løpt løpsk, og lønnsveksten har gjort oss mindre konkurransedyktige. Jeg tror prisen vil stabilisere seg på i overkant av 100 dollar fatet, sier hun til DN.