Analytiker spår oljeprisfall

Oljeprisen trekker nedover torsdag morgen. Analytiker forklarer hvorfor trenden vil fortsette.

Foto: AP Photo/Mary Altaffer.
Energi

Oljeprisene er på vikende front torsdag morgen.Brent oktober-olje faller 0,6 prosent til 102,12 dollar fatet, omtrent som når Oslo Børs stengte i går.WTI-oljen trekker ned 0,7 prosent til 94,92 dollar fatet.Sår tvil om USA-etterspørselGårsdagens lagertall fra American Petroleum Institute (API) viste at bensinlagrene overrasket med å stige 362.000 fat sist uke, sammenlignet med forventninger på 1,3 millioner fat nedgang, ifølge Reuters. Råoljelagrene falt bare med 545.000 fat til 361 millioner sist uke, mens kapasitetsutnyttelsen på raffineriene falt 0,5 prosentpoeng til 93,2 prosent.Tallene bidrar ifølge nyhetsbyrået til å så tvil om styrken i USAs oljeetterspørsel. Samtidig svinger dollaren.- Størrelsen på svingningene i dollaren er en kilde til volatilitet for råvarer, sier sjefanlytiker Ric Spooner hos CMC Markets i Sydney til Reuters.Analytiker spår prisfallDollaren steg denne uken til sitt høyeste på 14 måneder mot en kurv av valutaer, men har siden falt tilbake igjen. En sterkere dollar gjør det dyrere for importerende land å kjøpe olje notert i dollar.- Markedet mener alvor med å justere for høyere renter i USA, og denne prosessen har evner til å senke oljeprisene. Med et veldig godt forsynt marked og en periode med lavsesong i bakhodet, antyder dette at lavere priser er mulig, fortsetter Spooner overfor nyhetsbyrået.Potensiell støtte til oljeprisen ligger naturligvis i den geopolitiske spenningen som rår i viktige, oljeproduserende regioner.I tillegg stiger amerikanske industriordre kraftig, samtidig som bilsalget i august steg til sitt høyeste nivå på åtte og et halvt år.Følg Hegnar.no på Facebook her!