- Selg disse fire riggaksjene

Meglerhus rykker ut med fire salgsanbefalinger innen riggsektoren.

Jackup-rigg. Foto: Seadrill/Finansavisen
Energi

"I riggsektoren, og da spesielt innen markedet for UDW-rigger (ultradypvannsrigger) er det grunn til å være bekymret for at antall enheter i opplag vil stige", skriver DNB Markets.Andelen tilgjengelige rigger er høy, mens antallet anbudsforespørsler er lav og samtidig er i tillegg interessen for fremleie av rigger allerede leiet inn økende. Meglerhuset har redusert sine rateforventninger ytterligere, hvilket medfører at deres gjennomsnittlig estimerte EPS for sektoren i 2016 nå ligger 37 prosent under konsensus. Salgsanbefalingene for Transocean, Ensco, Seadrill og Diamond gjentas. For alle fire er kursmålet justert ned. I Seadrill har DNB Markets et kursmål på 170 kroner pr aksje mot tidligere 180 kroner pr aksje.Seadrill faller 7,70 kroner (3,3 prosent) til 224 kroner, men går ex utbytte på 1 dollar (6,22 kroner).