Spår kursrally for DNO

Men risikoen er fortsatt betydelig, mener meglerhus.

In this May 31, 2009 file photo, an employee works at Tawke oil fields in the semiautonomous Kurdish region in northern Iraq. Iraq's Kurds pushed the central government on Tuesday to recognize oil contracts they signed with international companies by insisting the self-ruled region will not resume exports until Baghdad recognizes the deals. (AP Photo/Hadi Mizban, File)
Energi

Fristen for å få på plass en ny regjering i Irak løper ut på onsdag og det er ifølge DNB Markets ventet at de kurdiske myndighetene ligger godt an til å bli representert med finansministeren."De kurdiske representantene i forhandlingene skal blant annet ha fremsatt som betingelse for å støtte en ny regjering at et moratorium på eksport av olje direkte fra Kurdistan kanselleres for tre måneder, hvilket kan bety muligheter for eksport av 140.000 fat pr dag i denne perioden", skriver meglerhuset.Videre skal det diskuteres ytterligere om en permanent løsning.DNB Markets venter at en slik eventuell avklaring vil bli positivt mottatt og har en kjøpsanbefalingen på DNO med et kursmål på 30 kroner pr aksje."Situasjonen i Irak innebærer imidlertid at det fortsatt er en betydelig risiko i denne aksjen", heter det.Mandag koster DNO 19,36 kroner, opp 1,1 prosent. Oppsiden er dermed på 55 prosent, dersom DNB Markets' kursmål innfris.