Statoil boret tørt, men fikk verdifull informasjon

Statoil har fullført boringen av to brønner. Resultatene var verken spektakulære eller håpløse.

Energi

Statoil har fullført Martin-brønnen i den amerikanske delen av Mexicogolfen og Dilolo-brønnen i Kwanza-bassenget i Angola, skriver selskapet på sine hjemmesider torsdag morgen.I Martin-prospektet er det gjort et lite funn, men Statoil vurderer ikke funnet til å være kommersielt. Arbeid pågår for å plugge og forlate brønnen. Når dette arbeidet er ferdig, vil boreriggen Maersk Developer forflytte seg til Perseus-prospektet i De Soto Canyon (DC) 231.Utenfor kysten av Angola er det i letebrønnen Dilolo-1 i blokk 39 i Kwanza-bassenget boret ned til presalt-målet, og den første boreoperasjonen i blokk 39 er dermed fullført. Ifølge Statoil ble hydrokarboner ikke oppdaget, men operasjonen gav verdifull informasjon med hensyn til andre prospekter i området.- Det er behov for ytterligere analyser for å forstå brønnresultatene fullt ut. Brønnen blir nå plugget og forlatt, heter det.Boreskipet Stena Carron vil snart forflytte seg til blokk 38 for å bore letebrønnen Jacaré-1. Presalt-forekomstene i Angola utgjør et uutforsket område der Statoil vil delta i åtte forpliktelsesbrønner over fem blokker.Les mer her.Følg Hegnar.no på Facebook her!